Välkommen till USAbilforum, ett inofficiellt forum för amerikanska bilar av alla årsmodeller och märken, här kan du diskutera om din USA-bil och annat inom ämnet. Trevlig vistelse.

Torque - Android App

Generell bildiagnostik med OBD/OBD2 osv.
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

sön 16 sep 2012, 18:07

Sitter och leker lite med torque på vägen hem från Göteborg.

Ville bara se om någon mer än jag får hoppande temperaturer på automat oljan.
E väl den jag e mest nyfiken på nu men ja inte vet jag när den visar rätt temp:-).

Metod 3 är den som ger mig tempen på lådan

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2
Senast redigerad av 1 Avenger, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: Ej beskrivande rubrik.


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Annons
Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

sön 16 sep 2012, 18:22

Vilka värden visar den? :P Hoppar det upp- o ner hela tiden eller under några särskilda tillfällen? Vad snittar tempen på?


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

sön 16 sep 2012, 18:56

Haha som mest 170 och som minst -16 tror jag. Känns som den hoppar med gaspådrag.

Är säkert att man ska göra några extra inställningar i torque. Kollade lite på andra värden men fick inga som var liknande.

Men när den låg först på 134 vilket också var det vanligaste värdet kändes det lite högt sen fick jag se att det gick upp och ner

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

sön 16 sep 2012, 19:16

Haha, ojdå, då var det en stor skillnad :lol:

Ja, 134 grader är skyhögt och hade nog kokat hela oljan så friktionen däri hade slutat fungera.

Ska kolla vilka sensorer den läser av, låter lite mysko :P


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

sön 16 sep 2012, 19:38

Ja verkligen. Låg några gånger på 95 precis som vatten tempen.
Svårt att kolla när man kör vilka sensorer torque läser.
Googla och köra är för mycket för mig:-)

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

sön 16 sep 2012, 20:25

Då antar jag att du inte läst fel mellan celsius o fahrenheit? :D

Men jag tror i övrigt att Tourqe inte klarar av den sensorn på automatlådan? Så det måte vara något vajsing att den inte hittar signal kanske ? :roll: Läste på ett forum att den sensorn tar signal ifrån kylartempen.

Normaltemp är 82 grader celsius.


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

mån 17 sep 2012, 04:26

Ja nåt vajsing är det ju.

Hade varit trevligt att ha nån koll på tempen.
Får jag inte torque att funka blir det kanske att jag monterar en egen temp på extra kylen mär nu denna kan bli beställd

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

mån 17 sep 2012, 09:59

Jag tycker precis som du, man borde ha koll på tempen till automatlådan :P Jag har iaf koll på returen från kylningen till automaten, så det får jag väl nöja mig med =( Min tempgivare sitter så gott som vid returslangen till lådan, men hade ändå varit roligt att ha en sensor exakt på slangen till en separat stilren mätare :P


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

mån 17 sep 2012, 10:55

Ja det håller jag med dig om. När det nu är lite kinkigt med den lådan kunde dom väl bjussat på en mätare till auto oljan.
Kanske finns sensor om man sitter med en drbIII men det hjälper ju inte.

Hittar jag något bra och smidigt att montera för att få fram temp så kanske det blir två.
En från lådan och en efter extra kylen. Se hur varm den är och lite före efter temp mest för skoj skull.
Men som sagt beror ju helt på hur svårt/enkelt det är att montera och hur jag gör med mätare.

Men nu när man ändå har torque hade det ju varit så smidigt att ha lite koll där och slippa extra mätare i bilen

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

mån 17 sep 2012, 11:39

Man kan smidigt montera två st givare, en på vardera slang till kylaren, det åker knappt ut någon olja så man behöver inte serva lådan samtidigt :P Det är två slangklämmor man får lossa och därefter montera dit givarna emellan.

Jag kommer nog bara montera en givare på returslangen, tack för tipset Arvid, nu fick jag något nytt att fundera på innan jag får stolsfästena till bilen :D


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

mån 17 sep 2012, 14:26

Haha så lite så:-).
Jag är kung av söl när jag skruvar. Så får sr hur det går:-).

Ska fråga en kompis om han kan kika lite på obd och torque.
Han är lite av en nörd:-).

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

fre 25 jan 2013, 17:52

Läst att torque appen ska kunna läsa växellådstempen nu.
Man ska ta bort sina gamla mätare och möjligen inställningar. Sen lägga in tempmätaren.
Ska prova detta imorgon. Återkommer om det funkar.
Tempen visas endast när växel ligger i

Voyager -04 3.3l V6


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Anders Ason
Pickup Truck
Inlägg: 530
Blev medlem: mån 10 sep 2012, 11:56

fre 25 jan 2013, 19:19

Har precis köpt läsare på Teknikmagasinet och i dag lagt ner appen i mobilen. Valde proappen för 39 kr och har bara provat i verkstaden för att se om det var "uppkopplat" - och det var det. Efter att ha haft flipperspel i panelen och nu släckt alla lampor (ABS, Antispin, EGR och Airbag) så visades det heller ingen felkod (om den nu klarar alla protokoll?) Tog en liten stund att skanna så de verkade var mycket att gå igenom.

Om inte annat är det ju en rolig lekask när man kör bilen.


Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

fre 25 jan 2013, 19:20

Ja en rolig leksak är det verkligen:-)
Är alltid igång på långturerna

Voyager -04 3.3l V6


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Anders Ason
Pickup Truck
Inlägg: 530
Blev medlem: mån 10 sep 2012, 11:56

fre 25 jan 2013, 19:21

(kanske denna tråd passar bättre under OBD?)


Skriv svar