Välkommen till USAbilforum, ett inofficiellt forum för amerikanska bilar av alla årsmodeller och märken, här kan du diskutera om din USA-bil och annat inom ämnet. Trevlig vistelse.

Skum felsökning Cheva Trans Sport

Generell bildiagnostik med OBD/OBD2 osv.
Användarvisningsbild

Trådskapare
azuresystem
Station Wagon
Inlägg: 9
Blev medlem: fre 26 okt 2012, 14:42

fre 26 okt 2012, 14:45

När jag sätter i läsaren börjar security blinka samt jag får ingen kontakt med datorn?
Har jag missat nåt eller är nåt fipplat med i bilen? ;(


Edit : Bilen i fråga är en Cheva Trans Sport

//mvh Fredrik
Senast redigerad av 1 Avenger, redigerad totalt 0 gånger.
Anledning: Bilmodell saknades i rubriken.


Annons
Användarvisningsbild

Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

fre 26 okt 2012, 16:54

Har du slagit på tändningen?

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Trådskapare
azuresystem
Station Wagon
Inlägg: 9
Blev medlem: fre 26 okt 2012, 14:42

fre 26 okt 2012, 22:35

jajjemän gjort precis som boken säger jag ska göra eller andra bilar osv, det komiska är att den funkar på mitsubishi L200an min men ikket på chevan, nämnas kanske oxå bör göras att just innan security börjar flasha så faller tankmätarn i botten och säger low fuel oxå ;(

Tanken var att läsa felkoderna för TC och ABS då dem börjat varna men jag kommer inte ens åt bilen så nu står jag tyvärr bara och stampar :(


Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

lör 27 okt 2012, 11:06

Kolla så att alla säkringar är hela, om OBD-uttaget inte får någon spänning så kanske den lägger sig i nödläge :oops:


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
azuresystem
Station Wagon
Inlägg: 9
Blev medlem: fre 26 okt 2012, 14:42

lör 27 okt 2012, 16:08

mjo uttaget verkar ha spänning för jag kör bakgrundsbelysningen från den samt säkringarna verkar må prima,
kan nåt ha ballat ur med ABS-enheten så man inte kan komma åt den alls eller nåt? eller finns det nåt slags lås på datorn så man inte kan komma åt den om man inte matar in tex nån kod eller nåt?


Användarvisningsbild

sverker
Hedersmedlem
Inlägg: 1852
Blev medlem: tor 01 sep 2011, 20:41
Ort: Stockholm

lör 27 okt 2012, 16:22

Vilken årsmodell? Du kan inte komma åt ABS-modulen på 97-99 men enl vad jag förstått ska det gå från 00 och nyare men jag har inte kollat på min 02'a


Användarvisningsbild

Trådskapare
azuresystem
Station Wagon
Inlägg: 9
Blev medlem: fre 26 okt 2012, 14:42

lör 27 okt 2012, 17:37

-01a men jag kommer inte åt nåt överhuvudtaget, utan den säger bara att den inte hittar länk med bilen, samt under tiden den söker protokoll börjar bilen blinka "SECURITY" i instrument panelen

Börjar nästan va lur på att det är fipplat med bilen så man inte ska kunna komma åt den via OBD2 alls i besiktningssyfte då

:(


Användarvisningsbild

sverker
Hedersmedlem
Inlägg: 1852
Blev medlem: tor 01 sep 2011, 20:41
Ort: Stockholm

lör 27 okt 2012, 17:56

Om de inte kan läsa av koderna så borde det bli icke-godkänt på besiktningen, så det är nog inte orsaken.


Användarvisningsbild

sverker
Hedersmedlem
Inlägg: 1852
Blev medlem: tor 01 sep 2011, 20:41
Ort: Stockholm

lör 27 okt 2012, 17:59

Kolla säkringen till cigarettändaruttaget.


Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

sön 28 okt 2012, 00:48

Vad använder du för program att försöka ansluta till bilen, smartphone, separat handhållen enhet eller laptop osv..? =)


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
azuresystem
Station Wagon
Inlägg: 9
Blev medlem: fre 26 okt 2012, 14:42

mån 29 okt 2012, 12:00

Handhållen enhet "Memoscan U585" kina dynga men den har funkat på alla bilar jag provat utom just min egen :E

samt ciggarettuttagen verkar funka som dem ska iaf, säkringen är hel och mår gott.
tycker bara att kombinationen när man ska länka med att den tappar tankmätaren sen att den börjar blinka security verkar oerhört skum ;( är det helt säkert att det inte finns nåt sätt att låsa OBDn på? samt när jag lurkade runt här på forumet såg jag nån nämna att PK3 hörs ha en länk till OBD uttaget?

Kan nån ha fifflat med låset så obdn är satt ur spel?


Skriv svar