Välkommen till USAbilforum, ett inofficiellt forum för amerikanska bilar av alla årsmodeller och märken, här kan du diskutera om din USA-bil och annat inom ämnet. Trevlig vistelse.

Ram 1500 som stannar helt plötsligt?

Här diskuteras Dodge, Ram och SRT
Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

fre 18 maj 2012, 12:36

Senaste inlägget från föregående sida:

Så den är bara svårstartad och stängs av när den är varm med andra ord?

Hur betedde sig bilen när den stannade under körning? Sluddrade den och stannade efter en stund eller stendog den precis som om du vred av tändningen?


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Annons
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvika
Minivan
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 29 feb 2012, 11:19

fre 18 maj 2012, 12:43

Jag vill nog påstå att den sluddrade!
Den sluddrade på tomgång och när jag försökte gasa så dog den (med driven i), när jag sedan fick i neutralen och rullade in till sidan så dog bilen.

Var helt hopplös att få igång igen för att helt plötsligt starta och gå som om ingenting hänt?


Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

fre 18 maj 2012, 14:13

Nästa gång den stannar så kan du snabbt prova med stargas och se om den kommer igång direkt.

Prova också att gasa lite medans du försöker starta den, kanske är spridarna som läcker och svämmar över? :roll: Då behövs mer luft innan den kan starta, jag hade liknande problem med en annan bil.

P.S, uppstår felet endast när motorn är varm?


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvika
Minivan
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 29 feb 2012, 11:19

tis 12 jun 2012, 16:41

Hej igen!

Ber om ursäkt för att jag inte har svarat på ett tag, men plikten kallade och jag var tvungen att åka iväg på jobb...Nu är jag hemma igen och ska försöka ta tag i det gamla bilskrället :(

Nu vägrar den starta!!!!

Men! Jag har fått fram en ny kod?
1-2-3-1-4-2-5-6

När jag nu försöker starta bilen så klickar? startmotorn några gånger, sedan går motorn runt ett par varv för att sedan "dö av", sen så klickar startmotorn igen ett par gånger och helt plötsligt så går startmotorn som den ska?
Men så börjar det om så utan att bilen startar?
Tilläggas ska att jag igår lyckades starta bilen helt plötsligt efter att ha försökt i 20 min. Tog en sväng och den verkade gå som den skulle, men idag samma visa igen...vägrar starta!

Mvh
En förbryllad värmlänning


Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvika
Minivan
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 29 feb 2012, 11:19

tis 12 jun 2012, 17:50

Koden ska vara:
1-2..3-1..4-2..5-5


Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

tis 12 jun 2012, 18:46

Hej,

Felkod nr 12 betyder att batteriet varit urkopplat inom de 50 senaste uppstarterna, dvs. det är ingen riktig felkod.

31 Bad evaporator purge solenoid circuit or driver (har du något problem med AC:n?)

42 = Automatic shutdown relay circuit open or shorted (kolla ASD-reläet, det kan vara orsaken till allting!)

55 = Slut på felkoder

Mvh


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvika
Minivan
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 29 feb 2012, 11:19

tis 12 jun 2012, 19:25

Tack för svaret! ska byta ut reläet så får vi se..
Har inga problem med AC:n mig veterligen.....

Men nu klickar det bara i startmotorn? får den inte att dra runt!

Kan det vara för lite kräm i batteriet? eller beror det på startmotorn

Mvh


Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

tis 12 jun 2012, 19:36

Hej,

Prova att skifta plats på reläet med ett annat av liknande spec. :)

Jag hade definitivt provat med starthjälp från en annan bil =)


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvika
Minivan
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 29 feb 2012, 11:19

tis 12 jun 2012, 19:39

Jag ska ta å prova detta...återkommer med svar!

Ha det bra!

Mvh


Användarvisningsbild

Trådskapare
Arvika
Minivan
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 29 feb 2012, 11:19

tor 14 jun 2012, 17:04

Hej

Nu så!!

Nu har jag bytt ASD relä, solenoid i startmotor, headerspackning, luftfilter och testat spridarna.
Bilen går som en klocka :D

Många tack för hjälpen!!! Vad skulle jag göra utan det här forumet? slita mitt hår antagligen.....

Men! jag har en annan fundering...

När jag var ute och provkörde idag så stannande bilen vid inbromsning? av för lågt varvtal antagligen.
Varför blir det så? Varvtalet sjunker rejält vid inbromsning (under 400-500)

Någon som vet?


Mvh
Mathias


Användarvisningsbild

Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

tor 14 jun 2012, 17:13

Tomgångs motorn/delen son strular kanske?!

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

tor 14 jun 2012, 21:06

Jag hade börjat med att rengöra spjällhuset och tomgångsmotorn samt insuget :) Förgasarrengöring CRC är bra medel :D

Det är även bra att kolla slangar till insuget och bromsservon så att dem inte läcker vakuum =)


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

tor 14 jun 2012, 22:10

Åh fasen kan bromsservon ställa till det också

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Avenger
Administratör
Inlägg: 14724
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

lör 16 jun 2012, 11:11

Jag uttryckte mig nog lite fel, tänkte mer på vakuumet som går till bromssystemet från insuget :P


Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarvisningsbild

Arvid78
Muscle Car
Inlägg: 2952
Blev medlem: tis 01 maj 2012, 07:32
Ort: Tanumshede

lör 16 jun 2012, 17:02

Ahh.:-) ja då förstår jag.

Skickat från min MT15i via Tapatalk 2


Voyager V6 -04

Skriver kort eller fel. Ja då skriver jag från mobilen så är inte oartig med flit
Användarvisningsbild

Mr-bruhn
Station Wagon
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 13 feb 2020, 11:43

tor 13 feb 2020, 11:50

Hej jg har samma problem med min dodge ram 1500 99:a den startar direkt på morgonen och kan stå igång men när jag kör lite och stanna och lägger i parken så börjar den vandra på tomgång och till sist dör den och efter det går den inte igång igen :/
Tänkte först byta bränsle pumpen men den surrar som den ska, sen va det någon som sa kamaxelgivare kanske behövs bytas?
Mvh Daniel


Skriv svar