Välkommen till Sveriges största forum för amerikanska bilar av alla årsmodeller!

Hjälp!!! Styrbox till Chrysler Voyager -99

Alla Chrysler-bilar här
Användarens profilbild
Kristin Roslund
Station Wagon
Inlägg: 2
Blev medlem: sön 06 mar 2011, 16:07

Hjälp!!! Styrbox till Chrysler Voyager -99

Hej!

Vi har vår bil inlämnad på verkstad. Det var topplockspackningen som behövde bytas. När detta var klart startade de bilen på verkstaden och efter 10 minuter dog den och sedan dess har det inte gått att starta den. De tror att det är styrboxen som är trasig. Problemet för oss nu är att de säger att det troligtvis inte går att laga. Är det någon som vet något om detta? Känns som panik att betala topplockslagningen och sedan köra bilen till skroten :( Bilen har gått ca 16-17000 mil och är för övrigt i mkt bra skick, ingen rost. Den bästa bil jag haft!

Mkt tacksam för svar// Kristin
Annons
Användarens profilbild
Avenger
Administratör
Inlägg: 14740
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Hjälp!!! Styrbox till Chrysler Voyager -99

Hej Kristin!

Tråkigt att toppen gick :( Har ni en 3,3 liters V6:a? Eller är det en 2,5 liters diesel eller 2,4 liters bensin?

Hur vet verkstaden att styrboxen är defekt? Dvs. vad baserar dom detta på? Beskriv gärna EXAKT vad som händer när dom / du försöker starta bilen.

Vad menar verkstaden med att felet inte går att laga? Eller menar dom att styrboxen inte går att laga och att det behövs en ny eller beg.?

Hur "dog" bilen efter 10 min? Tvärstopp? eller gick den sämre och sämre precis som om den inte fick bensin?

Beskriv gärna lite mera och svara på ovanstående frågor, så kan jag nog hjälpa.
Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Användarens profilbild
Kristin Roslund
Station Wagon
Inlägg: 2
Blev medlem: sön 06 mar 2011, 16:07

Re: Hjälp!!! Styrbox till Chrysler Voyager -99

Det är 2,4 bensin. Jag vet inte hur de vet att den är trasig, jag tror att de har gjort en massa mätningar. Först var den på en "lokal" verkstad och nu är bilen på en större verkstad med specialister på Chrysler och det verkar fortfarande inte som att de kan lösa det :( De har haft bilen i ca 1,5 månad nu :( Man känner sig så maktlös, och det verkar som att de känner likadant, men de anstränger sig och kollar upp nya saker hela tiden, så vi hoppas fortfarande. Jag vill gärna kolla lite vad andra säger så man kan ställa rätt frågor till dem.

De säger att det inte går att köpa någon ny sådan, att de inte tillverkas idag, de har oxå pratat med verkstäder som är specialister på att laga styrboxar, men att det inte gick.

Han på verkstaden köpte en begagnad som han skulle pröva att koppla in för att det inte skulle bli så dyrt, tyvärr var den trasig...

Jag uppfattade det som att den tvärdog och sedan inte gick att starta.

Jag ska ta reda på mer imorgon.

Tack för att du svarade!
Användarens profilbild
Avenger
Administratör
Inlägg: 14740
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 14:10
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Hjälp!!! Styrbox till Chrysler Voyager -99

Att reparera eller köpa en ny styrbox går inte, det stämmer, men beg. finns ju, konstigt att den verkstaden beställde och provade var defekt, finns ingen chans att lämna tillbaka den till bildemonteringen och prova en annan styrbox? (de flesta demonteringar verkar dock inte ha garanti på det elektriska :( )

Fungerar all annan el osv.? Om ni har fjärrlarm, fungerar det? är allt som det ska tills man försöker starta upp bilen? Då händer ingenting eller? Kör startmotorn igång, försöker den snurra på motorn men ingenting händer? Inga lampor som blinkar eller mätarhus som inte fungerar? Klickar bilen när den försöker startas?

Nu vet jag ju inte vad verkstaden har kollat, så jag bara skriver lite på måfå här nedan:

!!VIKTIGT >>> Testa att koppla dän mätarhuset (instrumenthuset) och se om bilen startar, bara lossa lite panel runtom och lossa kontakterna på baksidan av mätarhuset. KAN VARA EN KALLÖDNING PÅ KRETSKORTET (EN LÖDNING SOM HAR SPRUCKIT)!!! HADE SAMMA FEL, BILEN TVÄRDOG! <<< VIKTIGT!!

Prova annars att felsöka efter dålig kamsensor eller annat? Antingen hos verkstaden med ett instrument som heter OBD2 eller genom att vrida på nyckeln till "ON-OFF-ON-OFF-ON" inom loppet av 5 sek, avsluta i ON-läge. Läs blinkningarna från check-engine-lampan, t ex. så betyder "blink pause blink blink = kod 12" osv.. om du inte kan läsa felkoderna på det sättet så prova att hålla inne trip/reset på mätarhuset samtidigt som du vrider på tändningen, och läs sedan av ev. felkod i miltals-skärmen. Meddela ev. koder till mig.

Om bilen inte får bensin så kanske bränslepumpen är defekt, eller reläet till pumpen? Provat att spruta startspray in i luftburken och se om bilen startar och kör på det i några sekunder?

Inget fel på startmotorn? Testa att slå på den med hammare eller rullstarta bilen?

Ja som du ser så blir det inga bra svar från min sida just nu, bara massa "strunt" :), så återkom med mer info imon ;)

Du säger att felet uppstod efter att bilen varit inlämnad på verkstad, inget dom kan ha gjort i sådana fall, känns lite väl sammanträffande att felet upstod därefter :roll:
Grab Life by the Horns! - Dodge

Bild
Skriv svar